Παραλίες στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής - ©Wind-up team

MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλίες στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Η Ολυμπιάδα είναι χωριό στα βορειοανατολικά του νομού Χαλκιδικής. Περίπου στα 700 μέτρα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των αρχαίων Σταγείρων. Η περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000. Υπάρχει υποδομή κατάλληλη για τουρίστες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και παραλίες. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, και το ομώνυμο μεταλλείο.
Το χωριό ιδρύθηκε το 1923 από Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι ήλθαν από την Αγία Κυριακή του Αιγιαλού της Μικράς Ασίας.

Αναφορικά με την ονομασία του οικισμού, η παράδοση αναφέρει πως οφείλεται στην Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία είχε εξοριστεί στα αρχαία Στάγειρα.
Πολύ κοντά της, υπάρχουν υπέροχες κρυφές παραλίες με τιρκουάζ νερά,  που θα λατρέψετε.
Αυτές είναι και οι παραλίες που θα δείτε στο βίντεο.
Οι ονομασίες τους είναι:

Παραλία Κεφαλάς
Παραλία Πρώτη Αμμουδιά
Παραλία Βίνια
Παραλία Ζεπκο
Παραλία Γουργουρού


Η ποιο κοντινή παραλία που μαζεύει και πολύ κόσμο είναι η Παραλία Πρώτη Αμμουδιά, διαθέτει μπαράκι και ξαπλώστρες.
Τα νερά της θάλασσας εκτός ότι είναι πεντακάθαρα, είναι γαλαζοπράσινα.  
Κάτι παρόμοιο είναι και η Παραλία Βίνια.
Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες είναι η Παραλία Ζεπκο. Στο τέλος της υπάρχει ένα γραφικό λιμανάκι και θα βρείτε πολλούς κατασκηνωτές είτε με τροχόσπιτα η με σκηνές.
Ανάμεσα στις παραλίες υπάρχουν βραχώδη κολπίσκοι που είναι ιδανικοί για ψαροντούφεκο και όσοι έχουν βάρκες πηγαίνουν και για ψάρεμα.
Η Παραλία Γουργουρού, είναι από τις ομορφότερες και εκεί υπάρχει και ξενοδοχειακή μονάδα. Καταγάλανα νερά και πολύ διασκέδαση στο Beach bar που υπάρχει εκεί.

Δείτε τα άρθρα στο διαδίκτυο για το βίντεο μας από ιστοσελίδες ειδήσεων/ΜΜΕ. Σας ευχαριστούμε που το βίντεο μας έλαβε θετική ανταπόκριση και για την δημοσίευση. Τα άρθρα είναι πολύ καλά γραμμένα και παρουσιάζουν το βίντεο μας, με έναν ελκυστικό και ενημερωτικό τρόπο.

©wind-up YouTube channel Greece

©copyright design and developer 2018-2023 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο