Κεραμωτή Καβάλας - ©Wind-up team

MENU
GreeceVideoTravel/Greece_Serres/peloponnese_travel_vi/
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ενδιαφέρεστε να έχετε ένα πρόγραμμα που να σας βοηθά να παρακολουθείτε τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό;
Το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο δωρεάν και μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Κεραμωτή Καβάλας

Κεραμωτή Καβάλας

Η Κεραμωτή βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο η οποία σχηματίζει φυσικό λιμάνι κοντά στις εκβολές του Νέστου, με αμμουδερή παραλία.
Η Κεραμωτή είναι ευρέως γνωστή για την Αμμόγλωσσα και αποτελείται από πεύκα και χρυσή άμμο, ενώ τα νερά της είναι διάφανα και πεντακάθαρα.

Η Κεραμωτή είναι χωριό του Δήμου Νέστου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 10 μέτρων απο την θαλασσα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από την Καβάλα και είναι το πλησιέστερο σημείο στη Θάσο.
Στην τοπική κοινότητα Κεραμωτής ανήκουν επίσης οι οικισμοί Μοναστηράκι και Χαϊδευτό.

Στην Κεραμωτή λειτουργεί λιμένας από τον οποίο διεξάγεται το μεγαλύτερο τμήμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης εμπορευμάτων και επιβατών με τη Θάσο. Επίσης, το λιμάνι, βάθους μέχρι 7,5 μέτρων, λειτουργεί και ως αλιευτικό καταφύγιο. To 2009 μέσω του λιμένα διακινήθηκαν 1,4 εκατομμύρια επιβάτες.

H περιοχή που ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000, σχηματίζονται λιμνοθάλασσες όπου κατοικούν μεταναστευτικά πουλιά, φλαμίνγκο, πευκοτσικνιάδες και γλάροι. Δαιδαλώδεις υδάτινοι δρόμοι σας οδηγούν στις εκβολές του Νέστου, εκεί όπου τα νερά του ποταμού συναντιούνται με την αλμύρα της θάλασσας.


Η παραλία της Κεραμωτής ή αλλιώς Αμμόγλωσσα αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό θάλασσας και πευκοδάσους. Μπορούμε να πούμε ότι είναι το σημείο που ενώνονται σε απόλυτη αρμονία. Η Κεραμωτή είναι μια αμμώδης και πολύ ρηχή θάλασσα με καθαρά νερά. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι αποτελεί κάθε χρόνο αγαπημένο προορισμό για οικογένειες.

Η παραλία έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και έχει πίσω της ένα μοναδικό σκηνικό. Πίσω από την παραλία βρίσκεται πευκόφυτο δάσος, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά αποδημητικά πουλιά, όπως ο λευκοτσικνιάς και αποτελεί ιδανικό μέρος για πικ νικ. Ακριβώς απέναντι από την παραλία Αμμόγλωσσα υπάρχουν τα νησιά Θασοπούλα και Θάσος.

Η περιοχή δεν κατοικούταν κατά τους οθωμανικούς χρόνους, αλλά στην Κεραμωτή υπήρχαν αποθήκες εμπορευμάτων οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονταν στη Θάσο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Κατά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, στην Κεραμωτή εγκαταστάθηκαν 59 προσφυγικές οικογένειες, από το Εξάστερο στην Ανατολική Θράκη. Τα επόμενα χρόνια, η περιοχή υπέφερε από την ελονοσία, αλλά στην Κεραμωτή εγκαταστάθηκαν οικογένειες από τις γύρω περιοχές. Άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά τη δεκαετία του 1970, χάρις στο λιμάνι της και τις παραλίες.

✍️ Σας παραθέτουμε τα άρθρα στο διαδίκτυο για το βίντεο μας από τις ιστοσελίδες ειδήσεων/ΜΜΕ και travel websites. Σας ευχαριστούμε και για την δημοσίευση. [👉 Κάνετε κλικ στην φωτογραφία η στην ονομασία, να μεταφερθείτε στο Άρθρο της σελίδας της επιλογής σας.👈]

©wind-up YouTube channel Greece

©copyright design and developer 2018-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο