Καταρράκτες Σκρα - ©Wind-up team

MENU
GreeceVideoTravel/Greece_Serres/peloponnese_travel_vi/
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ενδιαφέρεστε να έχετε ένα πρόγραμμα που να σας βοηθά να παρακολουθείτε τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό;
Το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο δωρεάν και μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Καταρράκτες Σκρα

Καταρράκτες Σκρα - Skra Waterfalls

Καταρράκτες Σκρα: Ένα υπέροχο δάσος με νερά που τρέχουν από παντού δημιουργώντας ρυάκια, μικρούς καταρράκτες και μια γαλάζια λίμνη για βουτιές.

Scra Falls: A wonderful forest with water running from everywhere creating streams, small waterfalls and a blue lake for swimming.

Φτάνοντας εκεί, στην καλύτερη ώρα, ξεκίνησα το ταξίδι αυτό, σε μια διαδρομή βγαλμένη από παραμύθι.

Στα βόρεια σύνορα της χώρας όλοι μιλούν για μια λίμνη με χαρακτηριστικά σμαραγδένια νερά και καταρράκτες.  Ο λόγος για τη μικρή λίμνη Σκρά ή αλλιώς «Γαλάζια λίμνη», που οφείλει το χρώμα της στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της.

Όταν φτάσετε, ακολουθήστε το πέτρινο μονοπάτι που βγάζουν σε ένα καταπράσινο ξέφωτο δίπλα στο ρέμα του Κοτζά-Ντερέ, όπου υπάρχουν ξύλινα τραπέζια και καθίσματα για να ξαποστάσετε.

Στη συνέχεια, περάστε το ξύλινο γεφύρι και διαλέξτε ένα από τα δύο μονοπάτια που θα σας φέρουν μπροστά σε ένα υπερθέαμα της φύσης, τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Κλείστε για λίγο τα μάτια σας και αφεθείτε στη μαγεία του ήχου από τα τρεχούμενα νερά.

Συνεχίστε στο χωμάτινο δρομάκι και πολύ σύντομα θα δείτε τη λίμνη Σκρά. Ένα τοπίο απόκοσμης, παραδείσιας ομορφιάς, μέσα στο πυκνό δάσος, που θεωρείς ότι κατοικείται από νεράιδες.

Αυτό το αριστούργημα της φύσης της βορείου Ελλάδος σχηματίζεται από δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου που τρέχουν μαζί, καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρά (πήραν το όνομα τους από το χωριό Σκρά, που βρίσκεται στα βόρεια) με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά, που πέφτουν στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Η απαράμιλλη ομορφιά της προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη και κάνει απαραίτητη την αναζωογονητική και δροσιστική βουτιά, την οποία αν είστε τολμηροί μπορείτε να την κάνετε από το σκοινί με κόμπους που κρέμεται από ένα δέντρο.

Συνέχισα και ανεβαίνοντας μικρά μονοπατάκια που κυλάει νερό, έφτασα στον επάνω καταρράκτη. Εκεί είναι τόσο κρύο το νερό που σπάνια κάποιος μπαίνει από κάτω.
Ευτυχώς τελειώνοντας τα γυρίσματα του video εμφανίστηκαν και οι πρώτοι επισκέπτες, ενθουσιασμένοι με το τοπίο.

Αν βρεθείτε προς εκείνα τα μέρη μην αμελήσετε να τους επισκεφτείτε.  

©wind-up YouTube channel Greece

©copyright design and developer 2018-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο