Τα Τέμπη του ποταμού Νέστου - ©Wind-up team

MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα Τέμπη του ποταμού Νέστου

Τα Τέμπη του ποταμού Νέστου Ο ποταμος Νέστος ειναι ενα αληθινό μνημείο της φύσης

Ο Νέστος πηγάζει από τα βουνά Ρίλα της Βουλγαρίας και αφού διανύσει 233 χιλιόμετρα ανάμεσα από βαθιές κοιλάδες και απότομα φαράγγια, εκβάλλει στο Θρακικό Πέλαγος, απέναντι από τη Θάσο.

Η πλούσια παραποτάμια βλάστηση φιλοξενεί πάπιες και άλλα υδρόβια και παρυδάτια είδη, ενώ έχουν καταγραφεί αρκετά είδη αρπακτικών.

Από το ύψος της Σταυρούπολης έως τον οικισμό των Τοξοτών, σε μια διαδρομή περίπου 22 χιλιομέτρων, ο Νέστος επιδίδεται σε ένα συνεχές παιχνίδι με τους μαιάνδρους του και ένα καταπράσινο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς γνωστό ως τα Τέμπη του ποταμού Νέστου.
Η πεζοπορία -χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας- διαρκεί 7-8 ώρες.

Όταν περάσει τους Τοξότες, η κοίτη του ποταμού παίρνει νότια διεύθυνση, διασχίζει τις πεδιάδες της Ξάνθης και της Χρυσούπολης και καταλήγει στη θάλασσα, σχηματίζοντας το γνωστό για τη βιοποικιλότητα που υποστηρίζει, Δέλτα του Νέστου.

Από το χωριό Γαλάνη (σε μικρή απόσταση από τους Τοξότες) ξεκινά ένα παρακλάδι του διεθνούς ορειβατικού μονοπατιού Ε6.  

Το καλά συντηρημένο μονοπάτι στην αρχή του είναι πετρόχτιστο, φτιαγμένο από τους εργάτες που εργάζονταν για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο ποταμος Νέστος ειναι ενα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος έκτασης 23.800 στρεμμάτων. Η περιοχή, εκτός του ότι περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος» ένα από τα 19 της Ελλάδας.

Εχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως canoe kayak, rafting, τοξοβολία, 4×4 και βόλτες με άλογα, χρησιμοποιώντας τις βάσεις της Riverland, της Vistonis ή της Nativus που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Δείτε τα άρθρα στο διαδίκτυο για το βίντεο μας από ιστοσελίδες ειδήσεων/ΜΜΕ. Σας ευχαριστούμε που το βίντεο μας έλαβε θετική ανταπόκριση και για την δημοσίευση. Τα άρθρα είναι πολύ καλά γραμμένα και παρουσιάζουν το βίντεο μας, με έναν ελκυστικό και ενημερωτικό τρόπο.

©wind-up YouTube channel Greece

©copyright design and developer 2018-2023 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο