Η Παναγία του Βράχου - ©Wind-up team

MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Παναγία του Βράχου

Η Παναγία του Βράχου στον Κάτω Ταρσό Κορινθίας - The Virgin of the Rock Lower Tarsus of Corinth

#travel,#4Kvideo,#TravelGreece,#Greece,#Παναγία_του_Βράχου ,#Κάτω_Ταρσό, #Κορινθία,


Ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μέρη της ορεινής Κορινθίας που προκαλεί πρωτόγνωρο δέος σε κάθε επισκέπτη είναι η τοποθεσία των λεγόμενων «Κορινθιακών Μετεώρων» κοντά στον οικισμό της Κάτω Ταρσού Φενεού.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό βραχώδη σχηματισμό με εντελώς κάθετες και σχεδόν λείες πλευρές. Το μέσο ύψος είναι γύρω στα 40-45 μέτρα και εκτεινεται σε συνολικό μήκος 800 μέτρων, πλησίον της οριογραμμής των νομών Αχαΐας και Κορινθίας.

Δύο από τις πολλές ρηγματώσεις των απόκρυμνων καταπτώσεων διαμορφώνονται σε σπηλαιώσεις κοιλότητες η μία εκ των οποίων έχει αποκτήσει θρησκευτική ιδιοσυγκρασία αφού εκεί είναι χτισμένη η ιδιότυπη Ιερά Μονή της Παναγίας του Βράχου.

Λίγα λόγια από εμάς.
Όταν είναι να πάτε, καλό είναι να βάλετε την τοποθεσία στο gps γιατί ναι μεν έχει ταμπέλες αλλά έχει πολλά παρακλάδια μέχρι να βγείτε στον χωματόδρομο προς την εκκλησία. Ο χωματόδρομος είναι πολύ καλός.
Η εκκλησία.
Είναι κατι το φανταστικό. Μικρά δωματιάκια, και με το που μπαίνεις σε περιμένει μια μικρή γούρνα που βγάζει αγίασμα.
Στο τελευταίο δωμάτιο θα βρείτε μια πολύ μικρή πορτούλα που σε βγάζει στον εξώστη με τον σταυρό. εκεί θα δείτε και το σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας που βγάζει συνέχεια νερό μόνο από αυτό το σημείο. Δίπλα από την σκάλα που οδηγεί στον εξώστη είναι οστά μοναχών.  

Δείτε τα άρθρα στο διαδίκτυο για το βίντεο μας από ιστοσελίδες ειδήσεων/ΜΜΕ. Σας ευχαριστούμε που το βίντεο μας έλαβε θετική ανταπόκριση και για την δημοσίευση. Τα άρθρα είναι πολύ καλά γραμμένα και παρουσιάζουν το βίντεο μας, με έναν ελκυστικό και ενημερωτικό τρόπο.

©wind-up YouTube channel Greece

©copyright design and developer 2018-2023 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο