Θερμά Νιγρίτας Σερρών - ©Wind-up team

MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμά Νιγρίτας Σερρών

Θερμά Νιγρίτας Σερρών - Thermá Nigritas of Serres

Τα Θερμά είναι πεδινός οικισμός, γνωστός από τα παλαιά χρόνια για τα ιαματικά του λουτρά

Το χωριό βρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο Νιγρίτας Λαγκάδι Σκεπαστό.

Λίγα μέτρα έξω από το χωριό είναι και οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζουν την Σπιρουλίνα Νιγρίτας, η οποία εκμεταλλεύεται τα θερμά νερά της περιοχής.

Σε παλαιότερα χρόνια λειτουργούσε στρατόπεδο του πεζικού σαν κέντρο παρουσιάσεων.
Θα βρείτε πολλές ταβέρνες με υπέροχα ομολογώ σουβλάκια αλλά και υπέροχες σαλάτες από τοπικές καλλιέργειες.

Τα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί όποιος θελήσει να μάθει το χωριό είναι το υπέροχο πάρκο που καλο είναι ο δήμαρχος Βισαλτίας (https://www.dimosvisaltias.gr/) να το αξιοποιήσει και την ενδιαφέρουσα λίμνη που τα νερά έρχονται από τα γύρο βουνά.

Σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τη Νιγρίτα βρίσκεται το Υδροθεραπευτήριο “Θερμά” στο  Δημοτικό  Διαμέρισμα των Θερμών Νιγρίτας.

Υπάρχει η δυνατότητα για τον επισκέπτη να φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο με πλήρεις λουτρικές εγκαταστάσεις, το οποίο διαθέτει και εστιατόριο.  

Διαθέτει  υδροθεραπευτήριο  μ’ ένα ομαδικό  και  30  ατομικούς  λουτήρες, καθώς  και  3  υδρομασάζ. Τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονται  αλκαλικά   οξυπηγές  και  η  θερμοκρασία τους είναι 55,8 βαθμών Κελσίου.

Τα λουτρά   ενδείκνυνται για   νοσήματα   του γαστρεντερικού  συστήματος,  για  χρόνιες ρευματοπάθειες   και   δερματοπάθειες.  
Το Υδροθεραπευτήριο Θερμών λειτουργεί από 1η Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου.  

Στης 9 Μαΐου 2023 το ΕΤΑΔ υπέγραψε Σύμβαση  απευθείας παραχώρησης του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» στον Δήμο Βισαλτίας.

Τέλος η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είναι ότι ποιο όμορφο διατηρητέο κτίριο στο χωριό.

Στο σημερινό χωριό αποκαλύφτηκαν ίχνη αρχαίου οικισμού, ο οποίος βρισκόταν πάνω στο ρωμαϊκό δρόμο Αμφίπολης-Ηράκλειας Σιντικής.

Συγκεκριμένα, έξω από τα Θερμά, στις τοποθεσίες «Παλιάμπελα» και «Μιζάρια», θα εκτεινόταν η νεκρόπολη, όπως μαρτυρεί η ανεύρεση αρχαίων τάφων.

Μέσα πάλι στο χωριό, κατά την οικοδόμηση σπιτιών, αποκαλύφτηκαν θεμέλια αρχαίων κτισμάτων.

Τέλος, παλιότερα στη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή του υδρευτικού δικτύου, είχαν έρθει στο φως διάφορες επιγραφές.

Η ίδρυση του αρχαίου αυτού οικισμού θα πρέπει να είχε σχέση με την αξιοποίηση των εδώ ιαματικών πηγών και την κατασκευή κατάλληλων ιαματικών λουτρών.

©wind-up YouTube channel Greece

©copyright design and developer 2018-2023 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο